انواع پارکت و نقش پارکت در دکوراسیون خانه
انواع مختلف پارکت در دکوراسیون منزل نقش بسیار مهمی دارد. در دکوراسیون خانه و ادارات یکی از مهمترین ترجیحات برای پوشش دهی کف پارکت است. اگر تصمیم گرفتید کفپوش های خود را تغییر دهید و یا زمین جدیدی را کفپوش کنید، بهتر است ابتدا انواع پارکت و ویژگی هایشان را بدانید.
هنگامی که شما تفاوت های بین انواع پارکت را بدانید، انتخاب نوع کفپوش های جدید برایتان آسان تر خواهد بود. بعلاوه می توانید با در نظر گرفتن زیبایی، کاربردی بودن و بدون اینکه از بودجه خود فراتر بروید، بهترین و مناسب ترین پارکت را انتخاب کنید.
ویژگی های انواع مختلف پارکت
ویژگی های پارکت لامین
پارکت لامین از ۳ لایه تشکیل شده است، که هر سه لایه آن کاملا از مواد طبیعی به وجود آمده اند اما این نوع پارکت ها تماما از چوب طبیعی ساخته نمی شوند. بلکه تنها رویه بالایی آنها از چوب طبیعی است. قسمت زیرین پارکت های لامین طبقه ای از جنس سنگی است.
روی این مواد با چوب طبیعی پوشش داده شده اند. به دلیل این ویژگی این نوع پارکت ها به نسبت پارکت های لمینت گران تر هستند.
مزایای پارکت های لامین
به دلیل اینکه از مواد کاملا طبیعی ساخته شده اند برای سلامتی بی خطر هستند، به دلیل تخلخل هایشان عایق حرارت بوده، قابل تولید به شکل دکوراتیو هستند، قابل تعمیر بوده و طول عمر بالایی دارند، باتوجه به کیفیت آنها با اینکه هزینه آنها در هرحالت کلی عیب محسوب نمی شود ولی قیمت بالای آنها در برخی موارد ممکن است ایراد باشد (وابسته به بودجه شخص). از بین انواع مختلف پارکت لمینت نوعی پارکت تولید شده با مواد مصنوعی است. از آنجا که از مواد مصنوعی ساخته شده اند به نسبت به انواع دیگر پارکت ها قیمت مناسبتری دارد. ساخت پارکت لمینیت؛ رزین مصنوعی به همراه کاغذهای طرح چوب فشرده شده و به پارکت لمینت تبدیل می شود. این پارکت ها برای کسانی که به دنبال یک پارکت شیک با بودجه متوسط هستند انتخاب ایده آلی هست.
لمینت معمولا از ۴ لایه ماده تشکیل شده است. پایین ترین لایه، لایه کاغذی مقاوم است. دومین لایه معمولا از فیبری با چگالی بالا و متوسط که ما به عنوان MDF ( فیبر با چگالی متوسط) و یا HDF (فیبر با چگالی بالا) می
شناسیم تشکیل شده است. روی MDF و HDF بازهم یک لایه کاغذی و روی این لایه ها نیز بیرونی ترین لایه قرار می گیرد که یک لایه صیقلی است. به دلیل اینکه تخت فشار و در معرض عملیات شیمیایی قرار می گیرند بنابراین از پارکت طبیعی محسوب نمی شوند.
مزایای پارکت لمینت
بسته به کیفیش با قرارگرفتن در معرض نور خورشید رنگش ثابت باقی مانده و با توجه به اینکه بالاترین لایه آن جلا داده شده است دربرابر خراش مقاوم است. ایجاد طرح روی آن به دلیل اینکه از مواد چاپ ساخته شده، آسان است. رنگ و طرح های مختلف زیادی برای لمینت وجود دارد. آنها به رنگ و ورنی نیاز ندارند.
معایب پارکت لمینت:
پارکت های لمینت دارای ویژگی عبور دهی هوا نیستند، آنها حاوی مواد شیمیایی هستند. پارکت لامین و پارکت لمینیت از لحاظ سلامتی باید ارزیابی شوند. همچنین امکان تعمیر آنها وجود ندارد. زمانی که شکسته و یا خراب شدند باید بازسازی شوند
پارکت Masif
این نوع پارکت ها محصولاتی هستند که به طور کامل از چوب طبیعی یک درخت ساخته شده اند.
زمان نصب آنها به نسبت دیگر پارکت ها طولانی تر ونگهداری شان سخت تراست.
اما این پارکت با دوام ترین و سخت ترین نوع در مقایسه با سایر انواع کفپوش ها است. کیفیت پارکت لمینت و پارکت masif تقریبا یکسان هستند.
پارکت های پوست درخت بلوط oka
Mantarشکل فشرده پوسته درخت بلوط از طریق یک سری عملیات است. این نوع پارکت ها بوسیله پوست طبیعی درخت بلوط در رنگ ها و طرح های منحصر به فردش تولید می شود.
مناطق کاربردی انواع مختلف پارکت
هتل ها، ویلا ها،ادارات و دفاتر کار، مدارس، بانک ها، مراکز خرید، سالن های ورزشی، کتابخانه ها، آزمایشگاه ها، بیمارستان ها، استودیوهای ضبط صدا، پله ها، کارخانه ها و غیره. پارکت های ضد آب یاپارکت های مقاوم در برابر آب که به عنوان پارکت های Aquafloor شناخه شده اند بسیار ترجیح داده می شوند.
این پارکت ها به دلیل ویژگی ضد صدا بودنشان معمولا در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده می شوند و می توان سالها از آنها به راحتی و بدون اندیشه می توان از آنها استفاده کرد.
به اندازه ی مواد پارکت، روش نصب آن نیز مهم است. اگر یک نصاب پارکت که در کارش تخصص دارد این کار را انجام دهد سالها می توانید بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.